WELCOME TO PREOPTION

Elektronikkonstruktör till Sigma

Uppladdat av Wikan Personal AB för 25 dagar sedan


  Jobbtitel Elektronikkonstruktör till Sigma
  Bransch Teknik & Ingenjör
  Län Västerbotten
  Omfattning Heltid
  Sista datum 24/06/2020
  Ort Skellefteå

Jobbeskrivning


Du kommer att vara anställd hos Wikan Personal och arbeta som konsult hos Sigma Industry East North AB som är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom process-, produkt- och produktionsutveckling som vill hitta nya tillvägagångssätt utifrån de etablerade standarderna. Sigma Industry Easterna företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar, där gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som skapar trivsel hos deras medarbetare.

Om företaget
Sigma erbjuder kvalificerade konsulttjänster för forskning och utveckling till kunder i hela världen. Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i våra egna projekt. Med förutsättningarna att kombinera interna och externa uppdrag mellan Sigmas olika verksamheter skapas branschöverskridande möjligheter för ingenjörer!

Dina arbetsuppgifter
Uppgifterna omfattar bl.a. arbete med arkitektur, kretsscheman, komponentval, dimensionering, kretskortslayout, prototyper, verifiering, industrialisering, mm. I rollen ingår också att undersöka och utvärdera produkter som finns på marknaden. Vid större projekt utförs arbetet i team tillsammans med andra konstruktörer.

Omkring dig kommer du att ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Då vi verkar i flertalet branscher får du även möjligheten till uppdrag utanför din comfort zone, i nya kontexter och med annorlunda teknologi. Hos Sigma kan du räkna med utmanande och utvecklande uppdrag och projekt!

De har tillgång till många spännande uppdrag genom deras goda kundrelationer.


Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi söker dig som vill utvecklas, har ett entreprenöriellt synsätt och vill vara med och bygga upp teamet inom elektronikkonstruktion i Skellefteå inom olika branscher, exempelvis fordonsindustrin. Detta gör du med ett stort engagemang och därför tror vi på att du är kontaktskapande, motiverad i ditt arbete och kan samarbeta med andra.

Du är lyhörd för kundens/projektets behov samt tycker om att knyta nya kontakter och motiveras av såväl självständigt arbete som att arbeta i team med andra.

För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna kommunicera väl med ingenjörer inom exempelvis systemteknik, mjukvaruutveckling, inbyggda system och elkonstruktion.

Du har bra förmåga att generera kretsscheman och tillverkningsunderlag för kretskort med hög kvalitet. Du ska kunna sätta dig in i funktionskrav och utveckla elektroniska kretsar och arkitekturer. Du bör också ha bra förmåga att skriva tekniska specifikationer.

Goda kunskaper i både svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift.

Krav:
- Ingenjörsutbildning på högskole- eller civilnivå eller motsvarande samt arbetslivserfarenhet av exempelvis konstruktion av analoga och digitala kretsar, kretskortsdesign, mm
- Är van att designa, rita, layouta, simulera och testa kretskort, även att välja komponenter
- Goda kunskaper från att ha arbetat med något av de ledande elektronik-cad-systemen
- Goda kunskaper inom tal samt skrift i både svenska och engelska

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter:
- Arbetat med inbyggda system med optiska system, funktionell säkerhet & säkerhetskritiska system (automotive)
- Tidigare erfarenhet av att jobba i projektform; förbättring, cost out, nyutveckling (från idé till end product)
- Har kännedom om bla RoHs, REACH, Weee, CE, UL, EAC, ATEX, RCM, IC, batteri regler m.m
- Är van att jobba med utredning of cases, orsak, long och short term action plan.


Information och kontakt
Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida. Urval och intervjuer sker löpande men med sista ansökningsdag 2020-06-24.

För frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Wilma Nyman 0910 - 77 09 84 alternativt wilma@wikan.se eller Ellen Berg på 0910 - 77 09 85 alternativt ellen@wikan.se

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 10 orter i Sverige, omsätter ca 350 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

    Översikt

  • Bransch

    Teknik & Ingenjör
  • Krav

    Högskoleutbildning