WELCOME TO PREOPTION

UTVECKLINGSINGENJÖR INOM MASKINKONSTRUKTION - ALIMAK

Uppladdat av Wikan Personal AB för 33 dagar sedan


  Jobbtitel UTVECKLINGSINGENJÖR INOM MASKINKONSTRUKTION - ALIMAK
  Bransch Teknik & Ingenjör
  Län Västerbotten
  Omfattning Heltid
  Sista datum 13/09/2020
  Ort Skellefteå

Jobbeskrivning

Om du vill tillhöra ett expansivt världsledande företag som tillverkar hissar för bygg- och industrisektorn då ska du söka arbete hos oss! Vi söker nu till konstruktions- och utvecklingsavdelningen i Skellefteå en ambitiös ingenjör inom maskinkonstruktion som vill vara en del i vår framgång.

OM FÖRETAGET
Alimak som är beläget i Skellefteå, startades 1948. Företaget är idag världens ledande tillverkare av kuggstångsdrivna hissar. Alimak har cirka 400 anställda och ingår i Alimak Group. Alimak erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där kvalité, teknik och säkerhet står i centrum. Här finns bland annat komponentsvetsning, CNC-styrda maskiner och kantpressar, laserskärmaskiner, svetsrobotar och robotar med visionssystem. Det här kan bli din arena att utveckla produktionsprocessen och genom det stärka företagets konkurrenskraft.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Konstruktions- och utvecklingsavdelningen består idag av 30 ingenjörer inom bland annat maskinkonstruktion, el-konstruktion, automation, beräkning och teknisk dokumentation. Som utvecklingsingenjör inom maskinkonstruktion fyller du en viktig roll i att stärka Alimaks position och säkerställa att vi kan möta morgondagens kundbehov.

Arbetet sker i projektteam där din roll blir att bidra till produktutveckling genom idégenerering, teknisk konstruktion och 3D-modellering.

Vid vår anläggning i Skellefteå finns möjlighet till omfattande provning och utvärdering och du kommer att kunna följa din konstruktion från anteckningsblock till prototyptillverkning, provning och serieproduktion innan produkten fraktas till kunder världen över.

Inom vissa projekt sker samarbeten med utvecklingsavdelningar i andra länder vilket gör att möjligheter finns för resor eller arbete under en tid utomlands.


DIN BAKGRUND/DINA EGENSKAPER
Vi söker dig med högskoleutbildning inom exempelvis maskinteknik alternativt lång (minst fem år) arbetslivserfarenhet inom mekanisk konstruktion. Erfarenhet av att arbeta tekniskt inom hissbranschen är mycket meriterande.

Du kommer att arbeta som del i ett projektteam där gott samarbete är en självklarhet. Kompetens inom beräkning för att verifiera dina konstruktioner är meriterande, speciellt kunskaper i FE-analys.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, både din samarbetsförmåga och ditt driv är viktiga egenskaper. Arbetet kräver att du har hög kvalitetsmedvetenhet, är strukturerad och flexibel samt ser möjligheter i förändringar. Att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift vad gäller svenska och engelska är ett krav.


INFORMATION OCH KONTAKT
Vill du veta mer? Kontakta Henrik Lindström Konstruktions- och utvecklingschef för mer information på telefon 070-721 70 20. Unionen; Stig Boman, telefon 0910-871 07. Sveriges ingenjörer; Dennis Johansson, telefon 0910-871 72.

I denna rekrytering samarbetar Alimak med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida senast 13 september. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult Anna Petterström på telefon: 072- 709 02 88 alternativt e-post: anna@wikan.se

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Erbjudande

Vi söker talanger som trivs i en tillvaro där problemlösning och samarbete går hand i hand. Vi behöver människor som vill bidra, påverka och göra skillnad där vi tillgodoser våra kunders behov med målsättningen att överträffa deras förväntningar. Som anställd på Alimak blir du en viktig del i en gemenskap där teknikintresset delas, där du kan växa som individ. Utöver detta erbjuder vi även bland annat:

- Möjlighet till flexibla arbetstider
- Ersättning vid kostnad för tandvård
- Ersättning vid kostnad för massage
- Ersättning vid kostnad för träningskort
- Tillgång till eget gym på arbetsplatsen
- Tillgång till sjukgymnast, läkare, psykolog, mm via företagshälsovård
- Tillgång till Alimak idrottskommitté, med olika aktivitetssektioner som samordnar träffar inom fotboll, hockey, golf, cykling, mm.
- Rabatterade hockeybiljetter
- Tillgång till fjällstuga
- Avdelningsaktiviteter där företaget bidrar med personalpeng

Om Skellefteå
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.OM WIKAN PERSONAL
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 330 Msek och har omkring 700 anställda. Läs mer på www.wikan.se
 

    Översikt

  • Bransch

    Teknik & Ingenjör
  • Krav

    Högskoleutbildning